Klikněte sem pro více informací o reklamě na tomto serveru.


Kuchařka podle krevních skupin
Autor: Mája Černická     Vyšlo dne: 28. 11. 2000

Mája Černická Přibližně před půl rokem vyšla moje Česká kuchařka podle krevních skupin. Mnozí z vás ji již četli, mnozí z vás ještě ne a pro mnohé z vás se jedná o naprostý nesmysl. Takový je osud věcí na tomto světě. Každý jsme jiný a každému z nás se líbí něco jiného a něco jiného mu připadá pochopitelné. Každý z nás má svůj osobní Vesmír s jeho zákony a nenajdete dva lidi na této zemi, jehož zákony by byly totožné. Stejně tak je tomu s metabolismem. Nenajdete dva lidi, jejichž metabolismus by byl zcela totožný. Každý z nás má rád něco jiného a každý z nás potraviny tráví odlišně. Kdybychom se tímto problémem zabývali až do takovéto hloubky, i velmi výkonný počítač by měl co dělat po mnoho let s tím, aby každému z nás určil, co jeho organismu vyhovuje. A tak se v současné době musíme spokojit pouze z hrubým dělením, které nám příroda nabízí.

Víme, že náš svět je dualitní, dělí se na plus a minus, zásadu a kyselost, dostředivost a odstředivost. Rozdělíme-li každou polovinu ještě jednou, dostaneme menší a větší zásadu, menší a větší kyselost. A tak bychom mohli dělit dále a dále, až by každý dílek odpovídal jedné individualitě. Ale jak jsme si řekli, pro obtížnost řešení až tam nechceme zajít. Spokojíme se s dělením na čtyři, respektive osm až deset částí. Když se rozhlédneme po člověčích fyziologických odlišnostech, první, co nám padne do oka jsou krevní skupiny. Jsou čtyři a jednotlivé se odlišují přítomností či nepřítomností Rh-faktoru a krevní skupinu A dnes ještě dělíme na podskupiny A1 a A2. Známe tedy krevní skupiny B, 0, AB a A1 a A2. Krevní skupiny jsou dokladem o naší genetické příslušnosti, hovoří o dědičnosti po předcích. Budeme-li se tedy zabývat, podotýkám hrubým, hledáním individuality člověka, zaměříme se nejprve na ně. O čem vypovídají. Říkají nám, že zděděným metabolismem krevní skupiny B je metabolismus méně zásaditý, krevní skupiny 0 zásaditý, krevní skupiny AB méně kyselý a krevní skupiny A kyselý. Zásaditý metabolismus je schopen skutečně vstřebat pouze látky zásadité, které jeho organismus potřebně okyselí a kyselý metabolismus pouze látky kyselé, které jej zase příslušně alkalizují (uvedou do zásady). Jen tak je člověk schopen dosáhnout potřebné rovnováhy fyzické a duševní. Strava totiž ovlivňuje nejen naši fyzickou stránku, ale ve stejné míře i naši psychiku. Ale neděste se, úprava stravy podle krevních skupin není na celý život. Je to záležitostí přibližně 3 týdnů, až jednoho měsíce, kdy se vzpomínkou na předky nastartujeme svůj ozdravný proces. Poté je třeba přejít na úpravu, odpovídající našemu metabolickému typu, protože jsme individualita a i my jsme si do život přinesli něco svého. Ne vždy totiž skutečný metabolický typ souhlasí s metabolismem zděděným. O tom si však povíme někdy příště a také o tom, že ani striktní úprava stravy podle individuálního metabolismu není na celý život, celý život bychom se měli pouze řídit jeho základními doporučeními. Nejprve je třeba se důkladně "vyčistit" a dodat tělu tolik potřebné odpovídající energie, kolik mu jí v minulosti chybělo. Teprve pak můžeme přijmout určitou "všežravost" člověka s tím, že již víme, kterým potravinám se musíme vyhnout bezpodmínečně, které si můžeme občas dopřát a v kterou denní dobu a které by měly tvořit převahu v našem jídelníčku. Ten, kdo je zcela zdráv, může začít od konce s tím, že jeho cesta k rovnováze se prodlouží. Ale v případě nemoci je potřeba stravovací doporučení dodržovat přísně do doby ústupu nemoci.

Mnohé z vás jistě zajímá, jak jsem k těmto záměrům dospěla. Jsem léčitelka, zabývající se prací s bioenergií, přírodními prostředky a stravou. Před mnoha lety, když jsem v sobě léčitelské schopnosti objevila, jsem si s nimi nejprve nevěděla rady, ale tak jak to bývá, má-li člověk nějakou cestu předurčenu, nemůže z ní jen tak sejít. A pokud by se o to snažil, osud ho začne strkat ze strany na stranu, až ho tam stejně dostrká. A tak jsem začala potkávat ty, kteří již "věděli" a naučili mě se v tom orientovat. Zpočátku jsem se domnívala, že tento velký dar schopnosti transformace energie je třeba využít tak, že pomohu každému, kdo o to požádá i tomu kdo nepožádá. Postupně jsem přicházela na skutečnost, že lidé, uzdravení tímto způsobem přicházejí po určité době zas a vše musí začít od začátku. V té době jsem pochopila, že každý musí především na svém zdraví pracovat sám a všechny ostatní metody jsou pouze pomocníky na cestě vlastního rozhodnutí. Začala jsem se tedy více zabývat různými dietními doporučeními, které ovšem ve všech případech vylučovaly rafinovaný cukr, lepek, ale také maso. Důvodů, proč vyloučit maso, bylo mnoho. Vysoký obsah steroidních hormonů, antibiotik a toxinů v něm obsažených díky skladbě potravy zvířat i vysoký obsah stresových hormonů díky zacházení a způsobu zabíjení. I já jsem tomuto mýtu podlehla a konzumaci masa jsem nedoporučovala. Ale výsledky nebyly odpovídající. Vždy to někomu pomohlo a někomu ne. Pátrala jsem tedy svou vlastní cestou a zjistila jsem to, co jsem uvedla hned na začátku. Také jsem si uvědomila, že nejen maso, ale i rostlinná strava, pěstovaná dnes ve velkém, nese s sebou stejná rizika, jako maso, Dusičnany a způsob pěstování a sklizně ji staví na stejnou úroveň s riziky současné živočišné potravy. A tato rizika je schopen překonat pouze organismu, který nevydá většinu imunitních sil na likvidaci látek, energeticky neodpovídajících jeho metabolismu. A tak jsem maso zařadila do stravy zásaditých typů a výsledky se dostavily. Nesmím přitom zapomenout ani na protiplísňovou dietu, která zpočátku ozdravného procesu hraje také velmi výraznou roli. To ona právě ze stravy vylučuje rafinovaný cukr, lepek a konzervační látky, naše současné největší nepřátele.

Máte-li zájem se dozvědět ještě něco více a ochutnat jídla, která se vám na první pohled možná zdají podivná, přijďte každou druhou středu v 18,30 hod.do Hudebního klubu Kačer, Na Úlehli l274, Praha 4 Michle, kde též případně můžeme domluvit osobní konzultaci. První následná beseda se koná 13.12.2000 a ochutnávky budou sestaveny ze zdravých vánočních pochoutek.

Na setkání s vámi se těší

Mája Černická
252 09 Hradišťko l23
tel. 029941268

Chcete další články? Zkuste to v archivu.
Copyright © 2000 Návrat ke zdraví


Kliknutí sem Vás přivedě zpět na začátek.